http://www.kennelsherlocks.com
Valpar


Information till dig som är intresserad av att köpa valp

Det är viktigt att känna till att flatcoated retrievern är en mycket livlig ras som kräver en del av sin ägare. Ordentlig motion och någon form av aktivitet är ett måste för att hunden ska må bra.

För mig som uppfödare är det viktigt att du och din hund trivs ihop och har roligt tillsammans. Jag värdesätter att ha god kontakt med alla mina valpköpare och därför har jag alltid regelbundna valp- och träningsträffar. Detta gör att jag kan vara till hjälp och stöd när det behövs men också att jag får följa er utveckling tillsammans.

När du hämtar din valp är den registrerad i SKK, veterinärbesiktigad, vaccinerad, avmaskad och ID-märkt. Dessutom finns en valpkullsförsäkring som gäller i två år. Om du inte är medlem i Flatcoated Retrieverklubben (FRK) eller Svenska Spaniel- och Retrieverklubben (SSRK) så bjuder jag dig på medlemskapet det första året. Du får med dig av det foder som valpen är van att äta och du väljer sedan själv om du vill fortsätta med samma foder eller byta till ett annat. Visselpipa, valpdummy, rasbroschyr, matlista, skötselråd m.m. medföljer också.

När valparna är cirka ett år samlas vi för en avkommebeskrivning. Detta för att jag bättre skall kunna bedöma kullens mentala och bruksmässiga egenskaper till vägledning för avelsarbetet. Jag brukar också försöka samla hela kullen på någon utställning för att där få en exteriör bedömning av valparna.

Klicka här om du vill läsa mer om avkommebeskrivningen. (Öppnas i nytt fönster)

Planerad kull 2009

Norpan, Hinnared’s Ultra Sherlock, kommer i vår att paras med Gökrikes Oris, ”Nalle”.
Norpan har utvecklats till en snabb och effektiv viltfinnare, hon är uthållig på andjakterna och har i höst även fått prova på rapphöns- och fasanjakt med den äran. Hon är stadig, uppmärksam, mycket lyhörd och snabbt i arbete vid behov.
Hon har 1 pris på nybörjarklass B-prov samt blivit provbäst på Working Test med fina 93 poäng (av 100 möjliga).
Hon kommer från linjer med dokumenterade höga jaktmeriter.
Hennes far DKBRch, DKJch, SJch, NJch Reltub Black Velvet, boendes i Danmark är från framstående Field Trial linjer i England. Han är första flatcoat i Danmark att erövra det åtråvärda Jaktchampionatet, alltså motsvarande championat på våra svenska A-prov. Han blev Svensk Flatmästare 2004, Dansk Retrievermästare 2005, , Veteranmästare på Flatmästerskapet 2008, många provvinster samt har även haft flera stora internationella framgångar i Working Test.
Mamma Hinnared’s Zynnö, kommer ur en kull där de flesta är högt jaktmeriterade. Hon är en snabb, effektiv viltfinnare av stor rang och har nu bara sitt praktiska prov kvar för att bli nummer två i sin kull att få svenskt jaktprovschampionat! Bakom henne finns många framstående hundar med jaktprovschampionat och höga meriter inom jakt men även härliga allroundmeriter och championat i bruks, lydnad och utställning.

Nalle, Gökrikes Oris, är en mentalt stark, enkel och trygg hund. Han är lugn och samlad i alla situationer, har mycket stor arbetskapacitet och en enorm viltfinnarförmåga vilket han visar prov på genom sitt outsinliga arbete på höstens andjakter.
Han har ett 2 pris i nybörjarklass på B-prov samt höga poäng på flera Working Test.
Hans linjer är en kombination av samma engelska Field Trial linjer som Norpans samt välkända, framgångsrika starka danska jaktlinjer.

Kombinationen med Norpan och Nalle blir en linjeavel på en av de jaktligt mest inflytelserika kullarna i England sedan i början av 90-talet kombinerat med starka danska jaktlinjer samt många generationers jaktligt, högt meriterade hundar i Sverige.

Jag förväntar mig uthålliga, föriga arbetshundar med stor motor och uthållighet och självklart blir en av valparna kvar här hemma!

Valparnas stamtavla


© 2002-2006 Kennel Sherlock's