Valpar
Sida för utskrift
   
  Ingen valpkull planeras just nu

Information till dig som är intresserad av att köpa valp

Det är viktigt att känna till att flatcoated retrievern är en mycket livlig ras som kräver en del av sin ägare. Ordentlig motion och någon form av aktivitet är ett måste för att hunden ska må bra. Läs mer

För mig som uppfödare är det viktigt att du och din hund trivs ihop och har roligt tillsammans. Jag värdesätter att ha god kontakt med alla mina valpköpare och därför har jag alltid regelbundna valp- och träningsträffar. Detta gör att jag kan vara till hjälp och stöd när det behövs men också att jag får följa er utveckling tillsammans.

När du hämtar din valp är den registrerad i SKK, veterinärbesiktigad, vaccinerad, avmaskad och ID-märkt. Dessutom finns en valpkullsförsäkring som gäller i två år. Om du inte är medlem i Flatcoated Retrieverklubben (FRK) eller Svenska Spaniel- och Retrieverklubben (SSRK) så bjuder jag dig på medlemskapet det första året. Du får med dig av det foder som valpen är van att äta och du väljer sedan själv om du vill fortsätta med samma foder eller byta till ett annat. Visselpipa, valpdummy, rasbroschyr, matlista, skötselråd m.m. medföljer också.

När valparna är cirka ett år samlas vi för en avkommebeskrivning. Detta för att jag bättre skall kunna bedöma kullens mentala och bruksmässiga egenskaper till vägledning för avelsarbetet. Jag brukar också försöka samla hela kullen på någon utställning för att där få en exteriör bedömning av valparna.

Klicka här om du vill läsa mer om avkommebeskrivningen. (Öppnas i nytt fönster)


   
 

 


© 2002-2009 Kennel Sherlock's