Besök på Gotland med Working Test!

Denna otroligt varma vår och sommar bara fortsätter, ändlöst! Att dag efter dag vänja sig vid över trettio grader är inte lätt. För hundarnas del gäller promenader tidigt eller sent och gärna med inslag av vatten.


Passade på, vid det årliga sommarbesöket hos Gittan på Gotland som också innehåller ett traditionellt Working Test på ön, att stanna några dagar längre än vanligt för att hinna med lite annat än hunderiet. Men det varma vädret gjorde mycket ogörligt, man orkade bara inte. Tur det finns AC i moderna bilar.
Working Testet hölls denna gång på nya marker, strax utanför Visby, väl lämpade för ändamålet.
Kexet startade i Nkl och Kakan och Smulan i Ökl. Kakan fick dock avstå sin start då ett handgemäng gjorde att en skada på ett öra uppstod och satte stopp för hennes deltagande. Men hon hade ju ett par veckor tidigare på WT på Kybacka gård (FRK Gävle/Dalas arrangemang) visat på hög kvalitet med sina 84 poäng, där i stor konkurrens med en 9:e placering.
Gittan och Night debuterade i Ökl, de hade fåt uppflyttningspoäng på Kybacka och tyckte det var dags att utmana lite mer. Gittans sondotter, Maja, hängde med halva dagen och kunde fota lite i början.


Som brukligt gäller det att på Working Test hitta terräng som är klurig, avstånden behöver inte vara långa för att det skall innebära svårigheter.


Station 1, hade, som hundarna inte såg och inte vi tvåbenta heller, ett vattenfyllt dike på väg ut till markeringen. Mååånga var det som både på vägen ut och in, pga. det oerhört varma vädret, valde att löga sig både lite och/eller mycket, vilket gjorde en hel del 0 poäng redan där. Ingen kul start på första stationen, men så skönt för hundarna? Markeringen, dubbla för högre klasser, var i sig inte helt enkla heller!


Gittan fortsatte sedan och jag kunde inte följa hur arbetet gick. Men hon kände sig, trots två 0:or, ändå nöjd med dagen
Smulans resultat på Kybacka var inte någon höjdare så dagens uppsatta mål var- ingen 0:a på någon station! Och det uppnådde vi!


Paparazzi kunde inte följa Smulan vidare men när Kexet startade hängde Gittan med och försökte trycka på knappen!

Kompisen Karin med ”Olle”, som också var nere på ön och vi tog ett kort träningspass dagen före och de gjorde en strålande insats och blev med sina 85 poäng placerad 3:a i Nkl, jättekul och verkligen grattis!
Sammanfattningsvis så får Smulans 2:a placering i Ökl vara godkänd, även om insatsen på några ställen lämnar mycket i övrigt att önska? Matte kanske får börja träna!
Men vi fick ingen 0:a någonstans vilket gjorde att vi placeringsmässigt kom före några med högre poäng, men sådana är reglerna.
Kexet fick ihop trevliga 79 poäng och placerade sig som 6:a bland ganska många startande, klart godkänt!
Starterna blir till ett kvitto på vad om behöver finslipas och tränas mer på - förutom att det är väldigt trevliga dagar och innebär umgänge med vänner och kompisar som man känt sedan länge.
Vi hann också med ett snabbt besök till södra Gotland till Charlotte, som har Smulans syster Blaise. Så kul att få träffa henne, och vilken känsla när ens uppfödning kommer och hälsar. Den innerliga känslan som uppbådas för sin uppfödare, som finns kvar sedan valplådan är helt fantastisk att uppleva.