Detektivkullen tillsammans igen!

Nog trodde vi att vintern skulle ha släppt sitt grepp när det för småttingarna var dags för träff två för året. Mitten av mars, mitt på dagen, erbjöd tack och lov dagsmeja, sol och nollgradigt trots att nätternas temperatur stadigt låg på mellan 15-18 minus och gjorde så att snön fortfarande låg djupt överallt. Den upplogade åkerplätten som utnyttjades förra träffen hade nu blivit till nästan barmark och det var tacknämligt att kunna vara där!


Nu fanns alla kullsyskon på plats. Det kunde noteras att de små växt på sig lite mer, inte så mycket i storlek denna gång utan mera mentalt, dagen därpå blev de 10 månader. Promenaden ner över ån gick bra mycket bättre då ju koppelträning kunnat övas ytterligare en månad.

Återigen så inledde vi med olika övningar i koppel, att gå fint vid sidan med kontakt och vi utmanade denna gång ödet lite mer genom frestande störningar. Kisens husse, Tobbe, promenerade slalom mellan oss på linjen, bra träning att få våra fyrfota mer koncentrerade på oss i stället för på den förbipasserande!

Stegringen på detta blev att vi själva gick slalom mellan varandra och den som ville fick prova samma sak men utan koppel!

Vi tränade på att lämna hundarna sittandes, gå runt dem, gå tillbaks, för att gå ifrån igen.

Att sitta kvar, bli lämnad en bra bit och sen kallas in är bra passa på att göra när det finns mycket störningar runt omkring, nyttigt värre!


Roslagsbanans tåg som med jämna mellanrum svischar förbi och tutar högljutt har nu blivit en del i träningen. Valparna tar ingen notis längre, vilket verkligen visar att vanans makt är stor!

Förutom att göra inkallningar på olika avstånd så fick ”smådeckarna” också apportera lite. Framsteg på alla fronter märktes absolut, jättekul!

Som vanligt så avrundades all träning med att valparna fick knyta närkontaktmed varandra på de snötäckta åkrarna och fälten. Blev till en härlig promenad upp till gården.


Det har blivit en mycket trevlig vana att efter valpträffarna kunna avsluta i det Hammarströmska köket! Vi fick återigen njuta av en god lunch, denna gång några härliga pajer. Lyxigt värre, så bortskämda vi blir!
Kylan verkar hålla i sig, men förhoppningsvis är det väl ändå barmark vid nästa valpträff som är i slutet av april!
Kylan och det svåra snötäcket gör att andra djurslag än fåglarna samlas runt fröautomaterna som hänger utanför köksfönstret. Hoppas att det vi även häller ut på marken kan ge lite hjälp till fler än de bevingade individerna som vi är vana att se där!