Norpan tog ett 1:a pris på jaktprovsdebuten!
På torsdagskvällen avgick båten till Gotland och jag ramlade som vanligt in till Gittan och Roland mitt i natten.
På fredagsförmiddagen hann vi med en härlig långpromenad i underbara marker innan vi skulle ner till Sudret där jag hade omvandlat Bus anmälan i ökl till premiärstart i ekl
Bus hade själv lite åsikter om var den svåra vattendirigeringen fanns och då vi två inte kom helt överens om positionen så blev den tyvärr kvar därute. Hon jobbade sig dock igenom hela provet, fick hem allt utom tre apporter men fick ändå inget pris denna gång!

Bus sitter och spanar ut över vattnet. Trots domarens fina direktiv om vattendirigeringens position och trots långvarigt och idogt arbete, om än lite självständigt, så kunde Bus inte lokalisera apporten. Endast en av elithundarna lyckades bärga dummien i vassen, lååångt där borta!

Lördagens öppenklass var nästan identiskt upplagd som elitklassen, endast något kortare avstånd på ett par apporter. Skillnaden mellan dessa båda klasser var således inte särskilt stor. Själv satt jag i båten med Gittan hela dagen och hjälpte till att ro och kasta. Och vilken tur att jag hjälpte till som funktionär för då fick jag avnjuta Lasses fantastiska lunch. Grillad karré med en helt suverän potatissallad stod på menyn. ”Hemligheten” med kaffe i grillmarinaden var verkligen en smaksensation!
På söndagen var det dags för de yngsta och mer oerfarna förmågorna att visa upp tassarna i nybörjarklassen. Unghundsklassen är ju slopad numera och nu finns endast nybörjarklassen där alla, oavsett ålder får göra sin första jaktprovsstart.
Gittan och Ville skulle ut i hetluften och Ville gör som vanligt ett mycket övertygande och starkt apporteringsarbete. Det resulterade naturligtvis också som vanligt i ett bra pris, så himla nära att ettan satt den här gången! Men trägen vinner, det är bara att komma igen!

Gittan tar emot diplom och kritiklapp för sitt starka 2:a pris! Provledar-Maria och domare Anita Norrblom.

Då det var flera startande som anmält förhinder, och inga reserver fanns att ta till så fanns en möjlighet att efteranmäla på plats! Då Norpan mognat mycket och utvecklats precis som planerat så tyckte jag att hon nu kunde få sin chans. Och bilresan hem gick mycket lättare tack vare hennes fantastiska insats! Hon motsvarade verkligen mina förväntningar och gjorde ett mycket övertygande prov som resulterade i den fina röda 1:a pris rosetten som hängde fint på gallret bak i bilen vid hemfärden.


Norpan jobbar för högtryck och kommer alltid in i så snabbt tempo att kameran tappar fokus!

Från mig - till er alla - tusen tack för en härlig helg!
Så jättetrevligt att få komma ner varje år och träffas. Och som vanligt gör Gittans och Rolands skicklighet i köket att jag knappast behöver ha någon mat de närmaste dagarna framöver.
Nu skall Norpan förberedas för högre klasser och Bus får träna på att lita på att jag på jaktproven, till skillnad från jakterna, faktiskt vet var apporten finns!


Här njuter vi båda av Norpans fina framgång!