Flocken har utökats!!

 

Flocken har utökats med en ny liten medlem.
En Muffins (Decorous Sherlock’s Solero) har fyllt på i bageriet.


Hon föddes på midsommarafton och kunde lite lagom efter att Flatmästerskapt gått av stapeln hämtas hem från goda vännen Katarina Morsk, kennel Decorous.


Pappan till Muffins, Jiggers Lovely Tarka Kito, är dansk och härsprungen ur välkända danska jaktlinjer. Jag hade ursprungligen ”beställt” en valp från Poul Rønnow i Danmark, kennel Jiggers, som hade en intressant kombination med just Kito. Men då vaccinationerna för rabies hade förändrats sedan jag för ett par år sedan var i Danmark och hälsade på Smulans pappa så föll den tanken direkt. För det visade sig att man nu inte kan ta in en åttaveckorsvalp utan måste invänta till den är nästan fyra månader. Jag vill absolut ha hem en valp vid åtta veckors ålder och när Kattis åkte ner och parade Fendra med Kito så kunde det inte bli bättre!


Muffins, tillsammans med sina åtta kullsyskon, fick en bra start i livet. Förutom mamma Fendra fanns mormor och flera andra hundar i huset som även de bistod med en bra fostran. Det gjorde att hon vid hemkomsten visade på en mycket god signalsäkerhet och mötet med Kakan, Smulan och Kexet var inga problem. Även om de två äldsta, Kakan och Smulan nog tyckte och fortfarande gör lite till ”hunds” att det var väl onödigt att släpa hem något ”sådant”. Konkurrensen om mattes gunst blir ju större på det sättet. Men fördragsamheten ökar vartefter och lekinviter skymtas alltmer. Även umgänget med andra hundar har blivit bekymmersfritt då hon vet att föra sig i alla lägen.
Kexet, som är närmast i ålder, har från början tyckt att tillskottet var mycket välkommet och trevligt så där har det varvats med fostran och lek, numera mest lek.
Det skall börjas i tid.
När övrig hundar tränas och vilt har tinats upp är det självklart att nya stjärnan får chansen att visa vad hon går för Och visst, att bära ligger i generna. Och på en rapphönsjakt så fick hon prova på sitt första varmvilt som presenterades henne under lunchpausen, inga problem där heller.