Årets Flatmästerskap!

I år var det Flatklubbens Östra sektion som var arrangör och farhågorna att det skulle bli rekord i anmälningar besannades – över femhundra ramlade in!
Helt otroligt - i särklass Europas största rasmästerskap alla kategorier! Att ro i land ett sådant mästerskap är oerhört imponerande!
Kakan (Sh. Alley Oop) fick stå över i år, kanske kan det möjligen bli start i veteranklass vilket blir nästa år. Och hon har ju redan mer än väl visat framfötterna på Flatmästerskap. I Umeå 2011 gick hon nyss fyllda två år till final i Nkl och placerades sig där som tvåa. Det var i övrigt ett oerhört lyckat Flatmästerskap där Kakans mamma Norpan (Hinnared’s Ultra Sherlock) gick till final i Ekl och placerade sig fyra och där Bus (Sh. Coco Pop Flake) gick till final i Vkl och placerade sig fyra, jättekul! Kakan hade ju igen framgång på Flatmästerskapet i Småland 2015, hon blev återigen efter finalomgången placerad tvåa, denna gång i Ökl. Så hon fick vila i år.
Smulan (Sh. Della Street) var anmäld i Ökl
Ökl innebar direkt för många stora svårigheter på station 1 (samtliga skulle starta där!) då det var par körning. Innebar en markering i skogen och en i vatten, med väntan förstås när kamraten gjorde sin uppgift samt därefter byte av uppgift. Smulan suveränt säker och lugn, fick 19 poäng, kändes härligt med den starten. Ok 15 poäng på nr 2, 14 poäng på nr tre med lite ”kunde själv stämpel”, men 0 poäng på nr 4, vilket gjorde mig förvånad. Bestod inledningsvis av en markering som kom, in sedan förbi den nedslagsplatsen till en dirigering längre ut. Där trasslade hon så jag tyckte, varför stå här och blåsa, men det skulle jag tydligen ha fortsatt med för då hade jag fått poäng, att bryta själv gick inte för sig. Sista station helt ok med 17 poäng men nollan gjorde att det blev moderata 65 poäng denna gång. Bara bryta ihop och komma igen!
Kexet (Straight Flush Strawberry Kiss) var anmäld i Nkl
Jag hade inga större förväntningar på Kexet, fast vi har varit flitiga och tränat mycket under sommaren. Hon förvånade verkligen stort i positiv bemärkelse. Hon var dock klart berörd av miljön, situationen och vid nästan varje inleverering så gjorde hon en liten böj mot skytten för en koll, titta på den fina färgglada väskan som stod där. Där åkte tyvärr många/alla poäng och ändå fick vi ihop finfina 80 poäng, lite imponerande!
För hennes del gäller det alltså att mer träna i grupp så hon får vanan med alla/flera personer som står lite här och där.
I Nkl var det flera kluriga förflyttningar, både framåt mot apporten samt i sidled och det ställde till det för många, men Kexet klarade det bra, behöll fokus.


Marie och Kisen (Sh. Dr Watson) var också anmälda. Och han var mycket duktig, ingen knallning och fotgående funkade.
Och som det har tränats i sommar!
Det blev dock 0 poäng på två stationer, vilket var så himla tråkigt. För det berodde inte på arbetet han utförde på båda ställena, jobbet var riktiga högpoängare. Det var uppfödarmamman som missat att upprepa att man inte får klappa hunden för att den varit duktig när den kommit in med apporten, den måste vara kopplad först. Och att man inte får ge godis för att man blir glad över ett suveränt jobb. Även här, bara bryta ihop och komma igen!