Målsättning
Sida för utskrift

Målsättningen med mitt avelsarbete

Flatcoated retrievern har uppnått mycket stora framgångar inom flera olika discipliner. Rasens jaktliga egenskaper medför stor användbarhet och mångsidighet vilket tydligt visat sig under åren genom många uppnådda championat inom bl.a. jakt, viltspår, bruks och lydnad m.m. En som i det sammanhanget kan nämnas är rasens multichampion S L & SBCH SJ & V CH S& FINUCH INTUCH NORDJCH N BCH LPELIT Xellent Star, vars prestation är helt unik och saknar motstycke inom andra raser!

En flatcoat är för mig en arbetsvillig apportör med stor kapacitet och samarbetsvilja som dessutom skall ha den funktionella exteriören för uppgiften. Förutom att vara uthållig är det viktigt att också kunna koppla av när tillfälle ges. Det är dessa egenskaper som medför att familjen får en fin kamrat att göra roliga saker med under många år - flatcoaten är en aktiv hund för aktiva människor!

Att enligt rasstandarden bevara den ursprungliga rastypen, exteriört men i hög grad den funktionella och mentala sidan, så att den fortsättningsvis förblir en frisk och mentalt stabil apporterande jakthund, är en stor och viktig uppgift för mig som uppfödare.

Klicka här om du vill läsa mer om rasstandarden. (Öppnas i nytt fönster)

Gunilla och Dynan inför ett dirigeringsarbete.
Gunilla och Humlan fixar ett CK.


© 2002-2007 Kennel Sherlock's