Välkommen till Kennel Sherlock's hemsida
 


Kakan, Smulan, Kexet och Muffins.
Klicka på bilden för att se den större.

Nyheter och uppdateringar

2020-12-04
Årets enda Tour de Gotland!
Läs mer >>


Gunilla och hundarna.

1977 skaffade jag min allra första flatcoat och har sedan varit rasen trogen!

Både valet av ras och individ visade sig bli en fullträff!
Jag insåg snabbt att det var en rolig ras att jobba med. Scallywag Ticatla (Aischa) svarade upp med att göra mycket bra ifrån sig på jaktprov och vi nådde det hägrande målet att erövra titeln Svensk Jaktprovschampion. Hon fick två valpkullar och valparna visade framfötterna så bra på prov och utställningar att hon 1987 fick utmärkelsen Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris

Just de jaktliga egenskaperna gör att rasen genom åren visat stor användbarhet inom förstås jakt, men även bruks, lydnad, viltspår samt även framgångar som tjänstehund. Dessutom får man en ständigt svansviftande positiv familjekompis som alltid är med på noterna!

Jag försöker i min avelsmålsättning prioritera anlagen som utmärker rasen – de mentala och fysiska egenskaperna.

Intresset för flatcoat fick snabbt ett vidare perspektiv och jag blev mer och mer engagerad i föreningslivet. Först inom den lokala Brukshundklubben, där jag bl a utbildade mig till instruktör och senare i Flatcoated Retrieverklubben där jag jobbat både som instruktör, förtroendevald och haft domaruppdrag.

Det blir lätt en livsstil när man känner engagemang!!


Hundterminologi - nytt för dig? Ta en titt i ORDLISTAN, där hittar du förklaringar till samtliga "hundord" som används på denna webbsida. Tycker du att något saknas så maila gärna till gunilla.lefwerth@gmail.com

 

Copyright på foton innehas av respektive fotograf. Förbjudet att kopiera grafik, foton och övrigt innehåll utan tillstånd från respektive upphovsman.


Kennel Sherlock's, Kragstatorpsvägen 7, Lohärad, 761 72 Norrtälje
tel: 0176-22 70 81, mobil: 070-687 76 49 
e-post: gunilla.lefwerth@gmail.com


© 2002-2009 Kennel Sherlock's

Webmaster: Jessling Original & Layout